3 auberginer (mener Bente, vi bruker som regel bare én, dette har nok en sammenheng med de minstes rynkede neser, og at det alltid kommer bare én aubergine fra Finnegarden), skjæres i centimetertykke skiver, gnis med salt, ligger og renner av på rist i 30 min (dette gjør jeg som regel aldri, og jeg har ikke merket forskjell fra de gangene jeg gjør det og de gangene jeg ikke gjør det...)
Tomatsaus
2 fedd hvitløk
olivenolje
1 løk
salt og pepper
to bokser tomat (änglamark fra coop eller biona fra bl.a. på Meny, er best)
Stek løk og hvitløk myk og blank, tilsett tomater, la den koke så lang tid du har til rådighet (max én time). Vi pleier å steke litt provence eller pizzakrydder sammen med løken, det står det et annet sted i Bente Westergaards kokebok at man kan gjøre. Aner ikke hva det har å si for smaken, men det lukter ihvertfall utrolig deilig og det er også viktig! Vi pleier også å ha i stekte champignonger helt til slutt, sånn at det ihvertfall er noe i denne retten som barna liker.
Mens tomatsausen koker blander du sammen i en annen bolle de følgende ingredienser (til eggestand):
2 egg
1,2 dl fløte -eller melk
30 g ost (hvis du har parmesan blir det ekstra godt, men Norvegia økologisk fungerer veldig bra det også)
125 g snøfrisk (veldig godt, men vi lager den ofte uten)
Gni aubergineskivene med papirhåndkle, pensle med olivenolje og stek dem fort og lett i stekepanne. Hvis du har tre auberginer, legg halvparten av skivene i bunnen av en ildfast form, ha tomatsausen over, en del fersk basilikum (hvis man er så heldig å ha dette tilgjengelig), så resten av auberginen. Eller hvis du, som oss, bare har én aubergine, legger du alt du har på toppen.
Hell over eggestanden, og dryss 30 g fersk parmesan over (eller vanlig ost, som vi pleier å gjøre).
Inn i ovnen på 200 grader i 30 min, langt nede i ovnen.
Vi pleier å servere denne retten med pasta, brød, og gjerne en grønn salat med vinaigrette. Denne gangen ble det bare med brød. Mor og far syns det ble veldig, om ikke akkurat hysterisk, godt. Lillesøster spiste fornøyd i vei, og storesøster spiste for første gang opp all auberginen, dog ikke helt uten press fra foreldrene.
No comments:
Post a Comment