Friday, February 4, 2011

Pasta med blomkål og brokkoli

Dette er en av de mer etterspurte rettene blant familiens barn, og den passet bra å lage siden ukens levering av økologiske grønnsakene fra Finnegarden inneholdt både blomkål og brokkoli.



Her ligger de, ferdig oppdelt i buketter og helt uten sprøytemidler!

Jeg har for lengst sluttet å bruke oppskrift når jeg lager denne retten, men den finnes forskjellige steder, både i en italiensk kokebok jeg har (der riktignok bare med blomkål), og i "Baby and child vegetarian recipes", en bok jeg kjøpte på amazon da storesøster ble født, og som nå er full av flekker etter mye bruk.

Oppskriften derfra er som følger:

175 g blomkålbuketter
175 g brokkolibuketter

Ostesaus:
25 g smør
2 ss hvetemel
300 ml melk
100 g revet ost (i den engelske oppskriften skal det være cheddar, i den italienske parmesan, jeg pleier å bruke økologisk Norvegia)

Kok grønnsakene til de er myke men ikke vasne (ca. 10 min). Imens koker du pastaen (vi brukte økologiske speltskruer denne gangen) og lager ostesausen: smelt smøret, rør inn melet og kok over lav varme 1-2 min mens du rører hele tiden. Visp gradvis inn melken, fortsett med å vispe til den har tyknet. Ta bort fra varmen, ha i osten og grønnsakene. Smak til med salt og nykvernet sort pepper. Server med pasta.

Også denne gangen ble retten godt mottatt og tallerknene tømt, her holder mellomsøster på med de siste pastaskruene.

No comments:

Post a Comment