Wednesday, April 6, 2011

Blomkål og potetform

Barn liker ofte de enkle tingene. Vi kan mislike at de er sånn, eller vi kan tenke at, tja, det kan jo også være en fordel. For eksempel betyr det ofte at de syns den billigste maten er best. Blomkål og potet er typisk rimelig mat som faller i smak hos mine barn. Sunt er det heldigvis også. Her er en oppskrift som vi nylig prøvde ut og som raskt seilte opp som en av favorittene.

 
Oppskriften er fra den supre "Baby and child vegetarian recipes"

1 stor blomkål (vår er økologisk og fra Finnegarden)
40 g smør
450 g poteter, kokt og skjært i skiver
100 g ost
salt og pepper
2 egg
50 ml yoghurt

Del blomkålen i buketter og damp eller kok dem til de er såvidt møre. Smør en ildfast form og legg lagvis blomkål, poteter og raspet ost, med litt salt og pepper for hvert lag. Avslutt med et lag ost. Bland sammen egg og yoghurt, spre det over osten og, står det i denne oppskriften som er engelsk, ha et lag med knuste chips på toppen. Det har vi aldri prøvd, ettersom det står at man skal bruke "reduced-fat plain crisps", som vi aldri har i huset. Men det blir sikkert populært om man gjør det. Stekes i ovnen på 200 grader i 30 minutter, eller til den er gylden brun og boblende.

Gratengen smaker veldig godt med en salat til!

No comments:

Post a Comment