Friday, May 13, 2011

Arme riddere

Deilig lørdag- og søndagsfrokost, og super bruk av det litt eldre brødet som ikke lenger er så fristende. Arme riddere laget foreldrene mine da jeg var liten, og nå spiser jeg det sammen med mine barn. Oppskriften er enkel som bare det:

2 egg
ca. 3 dl melk
1 ss sukker
1 ts kanel
1 ts kardemomme

Brødskiver (alle typer brød går bra, og ferskt brød går også bra, men det er best når det er litt tørt)
Smør eller margarin til steking

Bland først eggene, tilsett deretter alt det andre.

Dypp brødskivene i blandingen, en eller to om gangen, og legg den rett i en varm stekepanne med litt smør i. Stekes til de er gyldenbrune.

De arme ridderne klistrer seg lett fast i pannen, så den må smøres litt for hver gang.
 
Veldig godt med alle typer syltetøy, men honning og brunost går også an, og lønnesirup hvis du vil ha litt luksus.
Arme riddere er faktisk magiske: de forsvinner mye fortere enn vanlige skiver, og det er plass til mange flere av dem i magen!
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment